Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystričan si dal poslať z Kanady strelivo,balík zadržali colníci

Ilustračné foto Foto: TASR/Colný úrad v Banskej Bystrici

Zákon o zbraniach a strelive zakazuje nakupovanie zbraní a streliva prostredníctvom zmluvy na diaľku a takisto prevod vlastníctva zbraní a streliva takýmto spôsobom.

Banská Bystrica 25. apríla (TASR) – Balík so strelivom, ktorý si dal Banskobystričan poslať z Kanady, zadržali na pošte colníci. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica Katarína Podhorová s tým, že príjemca si ho dal poslať ako darček.

"Colníci na pošte v Banskej Bystrici minulý týždeň počas kontroly poštových zásielok prichádzajúcich z krajín mimo EÚ objavili v balíku z Kanady 200 kusov streliva. Napriek tomu, že balík bol zasielaný ako dar, v zmysle platnej legislatívy je preprava zbraní a streliva vylúčená z medzinárodnej poštovej prepravy," konštatovala Podhorová.

Ako pripomenula, zákon o zbraniach a strelive zakazuje nakupovanie zbraní a streliva prostredníctvom zmluvy na diaľku a takisto prevod vlastníctva zbraní a streliva takýmto spôsobom.

"Nakoľko v tomto prípade išlo o podozrenie zo spáchania trestného činu nedovoleného ozbrojovania, bola celá zásielka spolu so sprievodnými dokladmi odstúpená na ďalšie konanie Policajnému zboru SR," dodala hovorkyňa.