Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystrické Námestie SNP ozdobí veľkonočná breza

Na snímke pohľad z Hodinovej veže na Námestie SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

O príjemnú atmosféru veľkonočných trhov sa počas celého týždňa postarajú detské folklórne súbory Matičiarik, Radosť, Prvosienka, ale aj ľudová hudba a folkloristi zo súboru Urpín a Bystrina.

Banská Bystrica 10. marca (TASR) – Banskobystrické Námestie SNP už v piatok (11.3.) ozdobí veľkonočná breza a pripomenie, že sa blížia najvýznamnejšie kresťanské sviatky roka. Od 15. do 22. marca k nej pribudnú aj tradičné veľkonočné trhy, kde si ich návštevníci budú môcť zakúpiť rôzne suveníry symbolizujúce Veľkú noc a pochutnať si na širokej ponuke jedál a nápojov.

Ako informoval magistrát, stánky s remeselníckymi výrobkami budú otvorené každý deň od 9.00 do 19.00 h a ponúknu farebné kraslice, maľované vajíčka, ľudovo-umelecké predmety z kože, dreva, šúpolia či rôzne kvetinové ikebany, ako aj výrobky z prútia a pletené korbáče. Nebudú chýbať ani medovníky, pekárenské a cukrárenské maškrty, med, medovina, produkty z včelieho vosku a cukrovinky.

Stánky s občerstvením, ktoré budú lákať na čerstvé langoše, chlebové posúchy i trdelníky, budú otvorené do 20.00 h.

O príjemnú atmosféru veľkonočných trhov sa počas celého týždňa postarajú detské folklórne súbory Matičiarik, Radosť, Prvosienka, ale aj ľudová hudba a folkloristi zo súboru Urpín a Bystrina. Vystúpi tiež Fujarové trio "Javorová húžva" a heligonkár Pavol Majerík. Tvorivé dielne naučia malých i veľkých šibačov, ako si upliesť korbáč.