Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Colníci zadržali štyroch mužov a 10 miliónov nezdanených cigariet

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad

V prípade dokázania viny hrozí mužom trest odňatia slobody v rozsahu od troch do ôsmich rokov.


Banská Bystrica 22. marca (TASR) - Možná škoda vo výške viac ako jeden milión eur a desať miliónov zadržaných cigariet - to je výsledok dnešnej akcie colníkov v legálnom daňovom sklade v Banskej Bystrici, ktorý prevádzkoval Martin Ď. Pri akcii zadržali troch Slovákov a jedného Rumuna.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, colníci skontrolovali sklad na základe informácie o predaji cigariet bez zaplatenia spotrebnej dane. Malo ísť o medzinárodnú sieť.

Podľa hovorkyne zadržaní muži dovážali do legálneho daňového skladu cigarety bez kolkov. Následne ich nahradili v pôvodných kartónoch lepenkou, aby to pri inventúre zo strany colníkov vyzeralo, že kartóny sú plné. Škatuľky cigariet, ktoré nahradili kartónom, pritom muži vyviezli z legálneho daňového skladu do nelegálneho skladu v rámci toho istého priemyselného areálu. Následne ich predávali spotrebiteľom na Slovensku, v Poľsku a v Českej republike, bez odvedenia spotrebnej dane z tabakových výrobkov a ďalších platieb, ako je napríklad daň z pridanej hodnoty.

Počas popoludnia colníci zadržali aj dodávku, ktorá patrila k celej akcii a v ktorej podľa predbežných údajov našli ďalších viac ako 400.000 cigariet.

V prípade dokázania viny hrozí mužom trest odňatia slobody v rozsahu od troch do ôsmich rokov.