Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Kotleba neodobril predaj nemocničných pavilónov

Na snímke predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba počas tlačovej konferencie na tému zhodnotenie roku a pol vo funkcii župana. Banská Bystrica, 12. máj 2015. Foto: TASR/Branislav Račko

Informáciu dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa kraja Michaela Piliarová s tým, že dôvody nepodpísania uznesení zverejnia neskôr.

Banská Bystrica 15. júna (TASR) - Predaj rozostavaných nemocničných pavilónov v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote spoločnosti Svet zdravia, ktorý schválili poslanci na ostatnom rokovaní zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), predseda BBSK Marian Kotleba nepodpísal. Informáciu dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa kraja Michaela Piliarová s tým, že dôvody nepodpísania uznesení zverejnia neskôr.

Spoločnosť Svet zdravia prostredníctvom jej hovorcu Tomáša Kráľa dnes zároveň informovala, že ešte v utorok 14. júna sa na oficiálnej internetovej stránke BBSK objavili schválené dokumenty, podľa ktorých predseda BBSK tieto uznesenia schválil. Dnes však už boli zmenené s textom, že predseda BBSK pozastavuje výkon obidvoch uznesení.

"Nerozumieme zákulisným hrám vedenia BBSK. Včera poobede, dňa 14. júna 2016, sme mali z viacerých strán, vrátane poslancov BBSK, informáciu, že obidve uznesenia tykajúce sa nedostavaných nemocničných pavilónov v Rimavskej Sobote a v Žiari nad Hronom boli schválené a zverejnené na oficiálnej internetovej stránke BBSK. Veríme, že ide iba o nedorozumenie a nakoniec v prípade tejto významnej súkromnej investície v hodnote 13 miliónov eur zvíťazí zdravý rozum a verejný záujem," podotkol Tomáš.

Jeho slová potvrdila aj poslankyňa BBSK Božena Kováčová (Smer-SD, KDH), ktorá materiál týkajúci sa žiarskeho pavilónu na rokovanie predkladala. "Na webstránke BBSK boli zverejnené uznesenia s tým, že sú vykonateľné," uviedla Kováčová s tým, že predseda kraja ich tým pádom musel podpísať. Čo sa vlastne stalo a prečo táto zmena nastala, podľa jej slov nevie, no zároveň si nemyslí, že by išlo o pochybenie úradníkov. Podľa Kováčovej vyzvú poslancov, aby na najbližšom zastupiteľstve vetovali obe uznesenia, čím by nadobudli platnosť aj bez podpisu predsedu kraja.

Piliarová na margo celej situácie ohľadne zverejnených dokumentov uviedla len to, že informácia o podpise uznesení nie je pravdivá.