Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Kováčová sa môže do piatich rokov rozrásť o 500 obyvateľov

Ilustračné foto Foto: TASR - archív

Táto kúpeľná obec ponúka v súčasnosti najviac lokalít na individuálnu výstavbu z dedín, ktoré sú najbližšie k okresnému mestu.

Kováčová 9. októbra (TASR) - Až o 500 obyvateľov sa do piatich rokov môže zvýšiť počet obyvateľov v Kováčovej v okrese Zvolen. Táto kúpeľná obec ponúka totiž v súčasnosti najviac lokalít na individuálnu výstavbu z dedín, ktoré sú najbližšie k okresnému mestu.

Podľa starostu Jána Izraela v lokalite Na dlhej, kde sa už v uplynulých rokoch postavilo asi 35 rodinných domov, môže za niekoľko rokov pribudnúť ďalších 35. Asi desať domov môže vyrásť aj v lokalite nad ihriskom. "Až 50 domov predpokladá projekt Rezidencia Kováčová pod rybníkom, na ktorý vydal Krajský stavebný úrad ešte v roku 2012 územné rozhodnutie na inžinierske siete," uviedol. Investorom je bratislavská spoločnosť Stavebná holding, a. s.

Keďže ale pôvodný zámer počítal s výstavbou rekreačných viliek pre hostí kúpeľov a neďalekého Wellnes Kováčová, obec sa s ním chce dohodnúť na podrobnejšom stavebnom dokumente, kde by boli pre výstavbu rodinných domov zadefinované aj určité regulatívy.

Kováčová má dnes necelých 1500 obyvateľov. Okrem kúpeľov a prestavaného kúpaliska na wellnes je známa aj Národným rehabilitačným centrom, kde sa liečia stovky ľudí po úrazoch a s chorobami pohybového aparátu.