Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

V Krupine zasadá Fórum Vidieckeho parlamentu pod záštitou prezidenta

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Účastníci na zasadaní rokujú o konkrétnych problémoch a potrebách vidieka a o možných riešeniach.

Krupina 17. októbra (TASR) - Už VIII. Fórum Vidieckeho parlamentu, nad ktorým prevzal záštitu prezident Andreja Kiska, sa začalo dnes v Krupine. Účastníci na ňom rokujú o konkrétnych problémoch a potrebách vidieka a o možných riešeniach.

"Na zasadnutie pozývame iniciatívnych ľudí, ktorých skúsenosti, vzdelanie a lídrovské schopnosti dávajú predpoklad k vytvoreniu efektívnych vidieckych politík, ktoré pomôžu zabezpečiť optimálne podmienky pre rozvoj vidieka a pre rozumné využívanie európskych fondov," uviedla pre TASR predsedníčka Vidieckeho parlamentu Mária Behanovská.

Rokovať sa bude v štyroch pracovných skupinách - Životné prostredie, Medzinárodný rok rodinných fariem vo svete áno a na Slovensku?, Ženy do voza aj do koča a Postavenie mladých ľudí v spoločnosti. Garantmi skupín sú špecialisti, ktorí poskytnú účastníkom vstupné informácie o súčasnom stave a legislatívnych rámcoch príslušnej problematiky.

O 19.00 h je na programe slávnostný večer spojený s vyhlásením víťaziek súťaže Vidiecka žena roka - Líderka 2014. Toto podujatie sa koná pod záštitou europoslankýň Jany Žitňanskej a Moniky Smolkovej.