Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Banskobystrický kraj

Mesto Nová Baňa podpísalo zmluvu na realizáciu vyhliadkovej veže Háj

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Vyhliadková veža bude súčasťou náučného chodníka Zvonička.

Nová Baňa 18. septembra (TASR) - Mesto Nová Baňa podpísalo zmluvu na realizáciu vyhliadkovej veže Háj v hodnote 62.973 eur so spoločnosťou PR QUERKUS, s.r.o., so sídlom v Banskej Bystrici. Vyplýva to z informácie o uzavretí zmluvy zverejnenej vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Kamenno-drevená rozhľadňa, ktorej vzhľad si ľudia vybrali vo verejnom hlasovaní, je navrhovaná z pôvodných materiálov. Pri jej výstavbe by mali byť použité drevo a ryolitový kameň z novobanskej oblasti.

Vyhliadková veža bude súčasťou náučného chodníka Zvonička. Ten má päť zastávok (Zvonička, Červená skala, Havrania skala, Háj a Kohútovo). Rozhľadňa by mala byť situovaná na zastávke Háj, ktorá patrí podľa samosprávy medzi najkrajšie vyhliadkové lokality v okolí Novej Bane.

Pohľad z plánovanej rozhľadne, vysokej 18 metrov, predostrie návštevníkovi panorámu Novobanskej kotliny a umožní náhľad zo západnej časti na hrebeň Pohronského Inovca s výraznými vrcholmi Viničný vrch a Sedlová skala a taktiež veľkú časť Podunajskej nížiny.