Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Mesto Zvolen môže tento rok použiť vlaňajšiu úsporu 1,2 milióna eur

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Čistý zisk dosiahol takmer 1,03 milióna eur.

Zvolen 25. apríla (TASR) - Mesto Zvolen hospodárilo vlani s celkovým prebytkom takmer 2,68 milióna eur. Príjmy do mestskej pokladnice dosiahli 29,64 milióna eur, výdavky činili 26,96 milióna eur. Čistý zisk dosiahol takmer 1,03 milióna eur.

Ako na dnešnej tlačovej konferencii informovala primátorka mesta Lenka Balkovičová, po vylúčení nevyčerpaných účelových prostriedkov, financií zo štátneho rozpočtu a grantov je tento prebytok vo výške viac ako 2,21 milióna eur.

Ako ďalej uviedla, všetky tieto prostriedky z prebytku však mesto nemôže použiť. Sú v nej totiž započítané aj nevyčerpané účelovo viazané prostriedky a zmluvné aktivity z roku 2015. Čistá suma, z ktorou môže mesto v tomto roku disponovať je približne 1,2 milióna eur. Z toho do rezervného fondu pôjde 479.000 eur a asi 778.000 eur sa má využiť na rôzne opravy a rekonštrukcie v rámci jednotlivých mestských častí. O ich využití by mali rokovať ešte dnes poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Mesto medziročne znížilo svoje záväzky o 1,2 milióna eur a o 42 percent znížilo aj dlžoby, ktoré majú iné subjekty voči samospráve. Tie dnes predstavujú asi 423.000 eur.