Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Mimovládky organizujú týždňové celomestské podujatia ku Dňu Zeme

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo Zvolene dnes začali týždňové celomestské oslavy Dňa Zeme.

Zvolen 25. apríla (TASR) - Vo Zvolene dnes začali týždňové celomestské oslavy Dňa Zeme. Pripravili ich viaceré mimovládne organizácie, študenti Fakulty ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene a subjekty, ktoré sa venujú ochrane životného prostredia.

Ako TASR informovala Martina Paulíková zo Združenia Slatinka, dnes dopoludnia sprístupnili v Občianskom centre OKO na sídlisku Zvolen - Západ výstavu detských prác s názvom Za živé rieky.

V utorok 26. apríla popoludní bude v mestskom parku Lanice brigáda na výrobu paletového sedenia, ktorú ukončí podvečerný vegánsky piknik. V stredu 27. apríla dopoludnia sa v parku konajú informačné, tvorivé a pohybové aktivity o ochrane prírody pre deti materských a základných škôl. Podvečer bude v Slovenskej lesníckej a drevárskej knižnici pri TU vo Zvolene prednáška Lukáša Podolského o ceste stopom naprieč Nórskom a Fínskom.

Vo štvrtok 28. apríla podvečer sa v Kafé Džezva uskutoční diskusia v rámci cyklu Zvolen Nahlas o tom, ako urobiť mesto atraktívnym v očiach jeho obyvateľov a návštevníkov. Na záver zahrá všetkým skupiny Mylentak.

Celé podujatie ukončí sobotňajší pochod náučným chodníkom Údolím Slatinky.