Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Onkochirurg Ivan Turčan sa stal top lekárom vo svojom odbore

Ilustračné foto Foto: TASR/Univezitná nemocnica Bratislava

Turčan sa podieľal na založení banskobystrického mammacentra, ako prvej špecializovanej nemocnice na diagnostiku a liečbu rakoviny prsníka svojho druhu na Slovensku.

Banská Bystrica 9. októbra (TASR) – Výnimočnou lekárskou osobnosťou a top lekárom v kategórii chirurgia sa stal primár banskobystrického onkochirurgického oddelenia Mammacentra sv. Agáty Ivan Turčan. Víťazstvo vo svojom medicínskom odbore získal v uplynulých dňoch v ankete odborného týždenníka Zdravotnícke noviny, v ktorej hlasovali odborníci a čitatelia.

"Získať takúto nomináciu bolo pre mňa veľké prekvapenie. Hoci si uvedomujem, že medicína nie je súťaž, veľmi si cením odozvu pacientov, ktorí mi dali v ankete svoj hlas. Ocenenie sme nezískali iba mojou zásluhou, ale vďaka celému nášmu tímu, ktorý sa snaží robiť kvalitnú medicínu pre naše pacientky," reagoval Turčan, ktorý sa podieľal na založení banskobystrického mammacentra, ako prvej špecializovanej nemocnice na diagnostiku a liečbu rakoviny prsníka svojho druhu na Slovensku.

TASR o tom informovala Jana Fedáková zo siete nemocníc a polikliník ProCare a Svet zdravia.