Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas jarných prázdnin v B. Štiavnici otvoria festival Zimomravenie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Okrem premietania najlepších detských filmov tejto zimy v Kine Akademik sa môžu deti tešiť napríklad aj na tvorivé dielne v Dielničke a v Galérii Jozefa Kollára.

Banská Štiavnica 10. februára (TASR) - Každoročne pripravuje mesto Banská Štiavnica pre rodiny s deťmi počas jarných prázdnin festival Zimomravenie. Ani tento rok nebude výnimkou a počas celého týždňa (od 19. do 24. februára) ponúkne množstvo aktivít a podujatí. Festival vyvrcholí viac ako šesťhodinovým sobotným (24.2.) programom v Kultúrnom centre.

Okrem premietania najlepších detských filmov tejto zimy v Kine Akademik sa môžu deti tešiť na tvorivé dielne v Dielničke a v Galérii Jozefa Kollára či špeciálne prehliadky expozície v Slovenskom banskom múzeu pod názvom Rozprávkovanie v múzeu.

Vedúci oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie Mestského úradu v Banskej Štiavnici Rastislav Marko priblížil, že festival vyvrcholí v sobotu v Kultúrnom centre programom na tému Hudba a zvuk. "Deti budú môcť zažiť veľa podnetov, ktoré veríme, že budú veľmi kreatívne. Väčšinu aktivít pripravujeme tak, aby boli interaktívne, teda aby sa zapájali deti aj rodičia," priblížil Marko.

Pripravené tu budú spoločenské hry, detské karaoke, tvorivé dielne či interaktívne divadelné predstavenie. "Budeme mať hudobné vystúpenie Bobotónov, kde deti budú tvoriť hudbu. Spoznávanie hudobných nástrojov v rámci vystúpenia ale aj v rámci hry po meste, ktorú pripravujú štiavnickí skauti," doplnil Marko s tým, že bonbónikom bude dotyk s virtuálnou realitou.