Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Ležiaceho chodca na ceste zrazil a usmrtil policajt

Ilustračné foto Foto: TASR

Alkohol u vodiča nebol zistený, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Hnúšťa 18. októbra (TASR) - Na ceste ležiaci chodec prišiel v piatok (17.10.) vo večerných hodinách o život po tom, ako ho zrazilo auto. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková TASR informovala, že auto šoféroval policajt, ktorý práve nastupoval do služby.

Incident sa stal na Ulici 1. mája v Hnúšti o 18.45 hodine. "Chodec ležal uprostred vozovky, nemal reflexné prvky, cesta bola mokrá a bola už tma. Alkohol u vodiča nebol zistený, u chodca zatiaľ neznámej totožnosti bude zisťovaný pri pitve. K prípadu boli prizvaní znalci z odboru cestnej dopravy. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe, nakoľko prebiehajú vyšetrovacie úkony," povedala Kováčiková.

Prípad usmrteného chodca ležiaceho na vozovke zaevidovali policajti v regióne aj pred dvoma týždňami. Polícia preto opäť vyzýva všetkých účastníkov cestnej dopravy na zvýšenú opatrnosť.

Od začiatku tohto roku platí podľa novely zákona o cestnej premávke povinnosť pre chodcov, ktorí sa v obci pohybujú po krajnici alebo po okraji vozovky. Tí sú povinní mať za zníženej viditeľnosti na sebe reflexné prvky alebo reflexný bezpečnostný odev.