Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Policajti v Jelšave obvinili zlodejov z vlámania sa do rodinného domu

Policajti obvinili dvoch páchateľov z krádeže vlámaním do rodinného domu, ktorá sa stala 12. februára 2014 na Tomášikovej ulici v Jelšave. Bránu na dome si otvorili bez použitia násilia. Najskôr vykradli garáž, potom rozbili sklenenú výplň vchodových plastových dverí a vykradli aj dom. Na snímke rozbitá sklenená výplň vchodových plastových dverí rodinného domu. Foto: FOTO TASR - KR PZ Banská Bystrica

Vlámanie má na svedomí len 16-ročný Sebastián a 39-ročný Róbert.

Jelšava 25. februára (TASR) - Policajti obvinili dvoch páchateľov z krádeže vlámaním do rodinného domu, ktorá sa stala v stredu 12. februára večer na Tomášikovej ulici v Jelšave. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, vlámanie má na svedomí len 16-ročný Sebastián a 39-ročný Róbert.

Dvojicu obvinili ako spolupáchateľov. Bránu na dome si otvorili bez použitia násilia. "Cez dvor prešli ku garáži, kde vytlačili dvere a ukradli dvojkolesový vozík, 2 malé motorky, 2 rozbrusovačky, 50 metrov medeného kábla, predlžovací kábel na plastovom bubne a ďalšie štyri predlžovacie káble, zváračku, rozbrusovaciu brúsku, vibračnú brúsku, priamočiaru frézu a osem krabíc so skrutkami," povedala Faltániová.

Okrem garáže vykradli aj rodinný dom. "Rozbili sklenenú výplň plastových dverí a z domu ukradli 2 LCD televízory, domáce kino, DVD prehrávač a Wifi router. Všetky ukradnuté veci postupne odniesli do domu jedného z obvinených. Poškodenému majiteľovi domu spôsobili krádežou a poškodením škodu odhadnutú na takmer 3000 eur," dodala hovorkyňa.



Obidvaja obvinení už boli v minulosti trestaní. Róbert desaťkrát, prevažne za majetkovú a ekonomickú trestnú činnosť. Sebastián raz za majetkovú trestnú činnosť.

Za tieto skutky im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Mladistvému sa trest znižuje na polovicu.

Policajti obvinili Sebastiána aj z prečinu výtržníctva. Obvinený ešte v auguste minulého roku, keď mal len 15 rokov, v nočných hodinách v Jelšave napadol 24-ročného muža z Revúcej. Pri útoku mu spôsobil zranenia hrudníka, kolena, predkolenia a stehna ľavej nohy. Za tento prečin môže byť ako mladistvý potrestaný odňatím slobody na 1,5 roka.