Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Rýchliky do Banskej Bystrice budú najbližsie dni meškať 10 minút

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Stavebné práce na predmestí Bratislavy obmedzia počas najbližších dní jazdu ôsmich rýchlikov na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice a späť.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Stavebné práce na predmestí Bratislavy obmedzia počas najbližších dní jazdu ôsmich rýchlikov na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice a späť. Meškať budú približne desať minút.

Práce sa podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej uskutočnia od utorka 26. apríla do štvrtka 28. apríla 2016. "Rýchliky pôjdu medzi železničnou zastávkou Bratislava-Vinohrady a železničnou stanicou Bratislava-Vajnory náhradnou trasou cez železničnú stanicu Bratislava východ, čím vznikne meškanie približne 10 minút," opísala Morháčová.

Smerom z hlavného mesta do Banskej Bystrice budú takto dotknuté štyri rýchliky, a to Tekov s odchodnom z hlavnej stanice v Bratislave o 10.01 h, Bystrica s odchodom o 12.01 h, Urpín s odchodom o 14.01 h a rýchlik Slatina s odchodom z Bratislavy o 16.01 h.

V opačnom smere do Bratislavy to budú rovnako štyri vlaky, a to rýchlik Tajov s odchodom z Banskej Bystrice o 6.35 h, Sitno s odchodom o 8.35 h, Tekov s odchodom o 10.35 h a rýchlik Bystrica s odchodom o 12.35 h.

Zároveň budú tieto rýchliky na železničnej zastávke Bratislava-Vinohrady zastavovať na iných nástupištiach ako obvykle. "Umiestnenie vlakov bude oznámené staničným rozhlasom a uvedené na svetelných informačných tabuliach," doplnila Morháčová. ZSSK sa podľa jej slov cestujúcim ospravedlňuje za problémy spôsobené obmedzeniami.

Výluku realizuje správca koľajníc Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Dôvodom sú rekonštrukčné a stavebné práce medzi odbočkou Močiar – Bratislava hlavná stanica.