Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Univerzite Mateja Bela v B.Bystrici otvorili GLOBSEC Academy Centre

Univerzita Mateja Bela, archívne foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Sídlo akadémie pre mladých analytikov je na pôde UMB, ktorej absolventmi sú mnohí z organizátorov medzinárodnej konferencie GLOBSEC

Banská Bystrica 26. apríla (TASR) – Mimovládna organizácia GLOBSEC v spolupráci s banskobystrickou Univerzitou Mateja Bela (UMB) otvorila dnes v Banskej Bystrici medzinárodné vzdelávacie centrum pre mladých analytikov a bezpečnostných expertov GLOBSEC Academy Centre.

"Našou ambíciou je vyhľadávať a spájať perspektívnych mladých ľudí a vychovávať z nich špičkových expertov," uviedla Martina Šinkovičová, projektová manažérka GLOBSEC Academy Centre.

Sídlo akadémie je na pôde UMB, ktorej absolventmi sú mnohí z organizátorov medzinárodnej konferencie GLOBSEC. Tá je už desať rokov uznávanou platformou pre najvýznamnejších politikov, diplomatov a stratégov, ktorí raz za rok v hlavnom meste hľadajú odpovede na závažné bezpečnostné otázky.

"GLOBSEC Academy Centre stojí na štyroch obsahových pilieroch, ktoré dnes dominujú, obrana a bezpečnosť, energetika, budúcnosť Európy a európske susedstvo," zdôraznil Róbert Vass, prezident organizácie GLOBSEC.

"V našich podmienkach ide o jedinečnú kreatívnu iniciatívu, ktorá prináša nové príležitosti pre prepojenie akademickej sféry s praxou v oblasti medzinárodných vzťahov a je ďalším dôkazom kvality, vitality, dynamiky a pozitívnej energie talentovaných študentov a absolventov Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB," dodal Peter Terem, prodekan pre vedu a výskum tejto fakulty.