Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V súvislosti s právomocami BBSK pri eurofondoch sa ešte nerozhodlo

Na snímke predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba Foto: TASR/Branislav Račko

Premiér Robert Fico (Smer-SD) stále čaká na podklady z ministerstva pôdohospodárstva.

Bratislava 28. mája (TASR) - O tom, ako to bude vyzerať s rozhodovacími právomocami Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pri čerpaní eurofondov, sa ešte nerozhodlo. Premiér Robert Fico (Smer-SD) stále čaká na podklady z ministerstva pôdohospodárstva. Ako pre TASR uviedol Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR, podklady ešte nedostali, takže ďalší postup bude známy až po ich doručení.

Odbor komunikácie a marketingu ministerstva pôdohospodárstva potvrdil, že na predmetných dokumentoch pracuje. Ako dodal, BBSK svojou nečinnosťou prišiel o možnosť čerpať 10,812 milióna eur z eurofondov.

To, že by Banskobystrický samosprávny kraj mohol prísť o svoje rozhodovacie právomoci pri čerpaní európskych zdrojov, avizoval Fico 25. februára na výjazdovom rokovaní vlády v Banskej Bystrici. Dôvodom na tento krok mal byť fakt, že kraj premárnil veľa príležitostí na čerpanie eurofondov, čím prišiel o milióny eur.

BBSK nebude obmedzený pri využívaní peňazí EÚ, len administráciu projektov by namiesto neho malo mať na starosti mesto Banská Bystrica.