Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia zistila pravdepodobnú príčinou nehody za Veľkou Poliankou

Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody zo 6. októbra 2019, pri ktorej sa za obcou Veľké Pole (okres Žarnovica) zrazili tri osobné motorové vozidlá, bolo nesprávne vyhýbanie sa protiidúcich vozidiel. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Dvaja vodiči a dvaja spolujazdci sa ľahko zranili.

Veľké Pole 8. októbra (TASR) - Pravdepodobnou príčinou nedeľnej (6. 10.) dopravnej nehody, pri ktorej sa za obcou Veľké Pole (okres Žarnovica) zrazili tri osobné motorové vozidlá, bolo nesprávne vyhýbanie sa protiidúcich vozidiel. Podľa informácií z polície sa pri nehode dvaja vodiči a dvaja spolujazdci ľahko zranili.

Nehoda sa podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej stala tak, že 46-ročný vodič vozidla Toyota Corolla z okresu Levice pri prechádzaní zákrutou prešiel časťou vozidla do protismeru. Zrazil sa pritom s vozidlom Lexus, ktoré išlo v opačnom smere jazdy, a ktoré viedol 36-ročný vodič z Bratislavy.

"Za vozidlom Toyota išlo vozidlo Alfa Romeo, ktorého 22-ročný vodič zo Zvolena pre krátku vzdialenosť už nedokázal zastaviť a narazil do vozidla Toyota," dodala Faltániová s tým, že presná príčina i miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu objasňovania.