Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Výmenu strechy na materskej škole zafinancuje Lovča sama

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Starosta sa snaží získať finančné prostriedky aj z iných zdrojov.

Lovča 27. júla (TASR) - Už v najbližšom období by mali začať v obci Lovča s prácami na výmene strechy miestnej materskej školy (MŠ). Rekonštrukciu v hodnote 19.995 eur bude obec financovať z vlastných peňazí.

MŠ v Lovči sídli spoločne so základnou školou (ZŠ) v jednej budove, pričom jedna časť budovy bola vybudovaná v roku 1957 a druhá v roku 1983. "ZŠ má sedlovú strechu s keramickou škridlou, tú sme zatiaľ nechali tak, lebo je v relatívne dobrom stave, ale materská škola má plochú plechovú strechu. Je síce mladšia ako strecha na ZŠ, ale ten plech je skorodovaný a zateká nám, preto sme sa rozhodli ju vymeniť," vysvetlil starosta obce Ondrej Bahno.

Samospráva si nechala vypracovať projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu oboch striech. "Tento rok si vieme z rezervy obce dovoliť rekonštruovať len strechu materskej školy," dodal Bahno s tým, že v súčasnosti už pripravujú zmluvu o dielo.

Aj keď bude výmenu strechy obec financovať zo svojej rezervy, starosta sa snaží získať finančné prostriedky aj z iných zdrojov. "Odoslal som žiadosť na ministerstvo financií, kde je predmetom tento projekt," podotkol s tým, že obec žiada o najvyššiu možnú sumu, a to 13.500 eur.

Budova ZŠ a MŠ prešla len nedávno rekonštrukciou. Obci sa podarilo ju zatepliť, vymeniť okná i dvere. "Máme rekonštruovaný aj interiér, triedy, toalety a počítačovú učebňu. Tak sme sa teraz pustili do exteriéru," dodal starosta.