Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Čajky vo štvrťfinále play-off EWBL proti Rostovu

Na archívnej snímke hráčky tímu Piešťanské Čajky. Foto: TASR/Martin Palkovič

Štvrťfinále play-off EWBL sa hrá systémom doma-vonku, kde o postupujúcom rozhoduje celkové skóre dvojzápasu.

Piešťany 17. januára (TASR) - Piešťanské Čajky narazia vo štvrťfinále play-off Európskej basketbalovej ligy žien EWBL na ruský tím Rostov Don SFEDU. V prípade víťazstva v dvojzápase sa prebojujú na turnaj Final Four.

Rostov je účastník druhej najvyššej ruskej súťaže, kde mu patrí momentálne prvá priečka. V EWBL hrá druhý rok, vlani sa pri premiére prebojoval do Final Four, ktoré organizoval na domácej palubovke. V ňom obsadil tretiu priečku, keď v boji o bronz zdolal Žabiny Brno 74:65.

"Už v skupinovej fáze sme sa stretli s dvomi ruskými tímami a Rostov hrá podobným štýlom, takže to pre nás nebude úplná neznáma. Ide o minuloročný bronzový tím EWBL a v druhej najvyššej ruskej súťaži si v aktuálnej sezóne počína suverénne. Rostov má svoju kvalitu, no berieme ho ako prijateľného súpera aj z hľadiska cestovania, keďže nám za určitých okolností hrozil napríklad Novosibirsk," uviedol pre oficiálnu stránku klubu tréner Richard Kucsa.

Štvrťfinále play-off EWBL sa hrá systémom doma-vonku, kde o postupujúcom rozhoduje celkové skóre dvojzápasu. Momentálne už prebieha komunikácia medzi oboma klubmi ohľadne konkrétnych termínov zápasov, ktoré sa musia odohrať do konca februára. Podľa "kľúča" súťaže by mali hrať Čajky prvý zápas vonku a odvetu na domácej palubovke. Informovala stránka piestanskecajky.sk.