Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Basketbal

Basketbalový nováčik z Nitry bude čeliť piešťanským Čajkám

Na snímke vľavo Riquna Williamsová (Adana Aski), uprostred Nadia Parkerová a vpravo Monica Louise Engelmanová (obe Piešťanské Čajky) v zápase A-skupiny EP FIBA basketbalistiek Piešťanské Čajky - Adana Aski v Piešťanoch 28. októbra 2015. Foto: TASR/Martin Palkovič

Good Angels Košice sa predstaví na palubovke BK ŠKP 08 Banská Bystrica.

Bratislava 11. júla (TASR) - Deväť účastníkov bude mať ženská basketbalová extraliga v sezóne 2016/2017. Okrem víťaza prvoligovej súťaže BKM Junior UKF Nitra, sa nakoniec v najvyššej súťaži predstavia aj basketbalistky BAM Poprad. Vyžrebovanie nového ročníka priniesla oficiálna stránka Slovenskej basketbalovej asociácie.

Základná časť odštartuje 1. októbra, aktuálny majster Good Angels Košice sa predstaví na palubovke BK ŠKP 08 Banská Bystrica. Nováčik z Nitry začne zápasom s Piešťanskými Čajkami, voľno v prvom kole budú mať hráčky BK Slovan Bratislava.

Po základnej časti sa tímy rozdelia do dvoch skupín: o 1. - 5. miesto a 6. - 9. miesto. Ženského basketbalového majstra 2016/2017 sezóny spozná verejnosť najneskôr 26. apríla 2017.

žreb 1. kola Extraligy 2016/2017:
MBK Ružomberok - BK SOUŽ Cassovia Košice
Piešťanské Čajky - BKM Junior UKF Nitra
BK ŠKP 08 Banská Bystrica - Good Angels Košice
BAM Poprad - ŠBK Šamorín
voľno - BK Slovan Bratislava