Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Atlanta vyhrala v Brooklyne a postúpila do konferenčného semifinále

Basketbalista Brooklynu Nets Joe Johnson (7) a hráč Atlanty Hawks Paul Millsap (4) Foto: TASR/AP

V boji o postup do finále konferencie sa stretnú s Washingtonom Wizards.

New York 2. mája (TASR) -New York 2. mája (TASR) - Basketbalisti Atlanty Hawks postúpili do semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NBA. "Jastrabi" v noci na sobotu triumfovali na palubovke Brooklynu Nets 111:87 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. V boji o postup do finále konferencie sa stretnú s Washingtonom Wizards.

Už úvodná štvrtina naznačila, že Atlanta neplánuje hostiť rozhodujúci siedmy duel na vlastnej palubovke. Hostia od začiatku diktovali tempo hry a už v prvom dejstve si vytvorili dvojciferný náskok. Nets potom zabojovali, v druhej časti hry sa dokázali priblížiť súperovi na rozdiel troch bodov, ale po zmene strán nezachytili nástup Atlanty do druhého polčasu. Hawks vyhrali tretiu štvrtinu 41:21 a o osude duelu bolo rozhodnuté.

V drese víťazov opäť kvalitne zahrala kompletná základná zostava. Lídrom bol s 25 bodmi Paul Millsap, tvorca hry Jeff Teague síce neskóroval, ale spoluhráčom rozdal 13 asistencií. DeMarre Carroll zaznamenal 20 bodov, Kyle Korver nastrieľal šesť trojok a Al Horford pridal bodov 18. Tréner Atlanty Mike Budenholzer po zápase pochválil svojich zverencov a potom už myslel na najbližšieho súpera. "Dnes sme boli lepším tímom a myslím, že sme si zaslúžene vybojovali postup. Čaká nás Washington, ktorý v 1. kole bez prehry postúpil cez Toronto. Bude to pre nás výzva, ale my si veríme. Kľúčom k úspechu bude hra, ktorú sme predvádzali počas celej sezóny," povedal Budenholzer.

Jeho náprotivok na domácej lavičke Lionel Hollins po zápase chlapsky uznal kvality súpera. "Hráči sa snažili, ale dnes na Hawks jednoducho nestačili. Ušiel nám úvod, nezachytili sme ani začiatok druhého polčasu. Bolo by pekné vynútiť si siedmy zápas, ale súper bol dnes lepší, predčil nás vo všetkých herných činnostiach," povedal Hollins.

NBA play off - 1. kolo

šiesty zápas štvrťfinále Východnej konferencie

BROOKLYN - ATLANTA 87:111 (23:36, 22:15, 21:41, 21:19)
Najviac bodov: Lopez 19, Williams 13, Johnson 12 - Millsap 25, Carroll a Korver po 20, 17.732 divákov

/konečný stav série: 2:4, do konferenčného semifinále postúpila Atlanta/