Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Clippers dostali pokutu za rozporné tvrdenia o Leonardovom zdraví

Kawhi Leonard, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Leonard nenastúpil na stredajší duel proti Milwaukee, Clippers uviedli do zápisu, že má zranené koleno. Lenže tréner vyhlásil, že Leonard sa cíti skvele a nie je žiaden dôvod obávať sa o jeho zdravie.

Los Angeles 8. novembra (TASR) - Vedenie basketbalovej NBA uložilo pokutu 50.000 dolárov tímu Los Angeles Clippers za vyjadrenia o zdravotnom stave Kawhiho Leonarda, ktoré označilo ako nekonzistentné. Najužitočnejší hráč uplynulého finále nenastúpil na stredajší duel proti Milwaukee, Clippers uviedli do zápisu, že má zranené koleno. Lenže tréner Doc Rivers vyhlásil na tlačovej konferencii, že Leonard sa cíti skvele a nie je žiaden dôvod obávať sa o jeho zdravie.

NBA sa snaží bojovať proti ťahom trénerov, ktorí často nenechávajú svoje hviezdy odohrať zápasy v dvoch dňoch za sebou. Leonard v tejto sezóne vynechal už dve atraktívne stretnutia, pred duelom s najlepším tímom po základnej časti v minulom ročníku aj súboj s Utahom. Deň po neúspešnom zápase Clippers s Milwaukee pritom zažiaril proti Portlandu, keď nazbieral 27 bodov a 13 doskokov. "Niekedy s pokutou súhlasíte, inokedy nie. Jediné, čo som sa tu naučil je, že na tom vôbec nezáleží," povedal podľa ESPN tréner Clippers Rivers.