Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Obhajca zo San Antonia skončil v 1. kole play off

Hráč Los Angeles Clippers Chris Paul v zápase 2. mája 2015 Foto: TASR/AP

O osude duelu a celej série rozhodol v záverečnej sekunde Chris Paul.

New York 3. mája (TASR) - Pre obhajcu titulu v zámorskej basketbalovej NBA San Antonio sa sezóna skončila. V rozhodujúcom siedmom zápase 1. kola play off prehral s Los Angeles Clippers 109:111 a v sérii podľahol tesne 3:4. Hrdinom domáceho celku sa stal Chris Paul, ktorý rozhodol o postupe svojho tímu víťazným košom sekundu pred koncom. LA sa v semifinále Západnej konferencie stretne s Houstonom.

Kľúčový duel sa najmä v prvej polovici niesol vo vyrovnanom tempe, ani jeden z tímov si nevytvoril výraznejší náskok. V tretej štvrtine malo síce o čosi navrch LA, no obhajca nechcel za žiadnu cenu pripustiť predčasný koniec sezóny. Oba celky držali navzájom krok, avšak v správnom čase na správnom mieste bol na šťastie Los Angeles Chris Paul, ktorý v neľahkej pozícii dvojbodovým košom rozhodol nielen zápas, ale aj celú sériu. Dvadsaťdeväťročný Američan bol zároveň najlepším strelcom Clippers, keď zaznamenal 27 bodov, z toho 18 vrátane štyroch trojok v druhom polčase. Ešte pred veľkou prestávkou bolo pritom otázne, či bude môcť v stretnutí pokračovať. Na palubovke chýbal v závere prvej štvrtiny a do hry nezasiahol ani v úvode druhej 10-minútovky. Tímu ani domácim fanúšikom navyše nepridalo na pohode, keď Paul sadol na lavičku s hlavou v dlaniach a následne odišiel do šatne, čo predpovedalo zdravotné ťažkosti. "Rozmýšľal som o tíme a o všetkých veciach, ktorými sme si prešli," cituje nba.com hrdinu večera. "Viem, že ak by sa dostal ktokoľvek z chlapcov z tímu do podobnej situácie, nepoddal by sa, a tak som sa snažil nájsť spôsob, ako sa vrátiť do hry." Paulovi úspešne sekundoval Blake Griffin, ktorý si pripísal 24 bodov, 13 doskokov a 10 asistencií a v sérii si zaknihoval druhé "triple-double".

V zdolanom tíme predviedol najlepší výkon Tim Duncan s 27 bodmi a 11 doskokmi, čím dosiahol šieste "double-double" v úvodnom kole play off. "Bola to veľmi náročná séria a neuveriteľný siedmy zápas. Stále sme so súperom držali krok, no v niektorých chvíľach predvádzal neuveriteľnú hru a vydarené strely," pochválil súpera Duncan.

1. kolo play off NBA

Západná konferencia

siedmy zápas štvrťfinále

LOS ANGELES CLIPPERS - SAN ANTONIO 111:109 (28:30, 29:25, 22:23, 32:31)
Najviac bodov:
Paul 27, Griffin 24 (13 doskokov a 10 asistencií), Barnes 17 - Duncan 27 (11 doskokov), Parker 20, Green 16
/konečný stav série: 4:3, postúpilo LA/