Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

NBA: Oslavy titulu Toronta Raptors narušila streľba

Na snímke hráč basketbalového tímu NBA Toronto Raptors Kawhi Leonard oslavuje s pohárovou trofejou víťaza NBA v Toronte 17. júna 2019. Foto: TASR/AP

Dav spočiatku na streľbu nereagoval, no neskôr nakrátko vypukla panika, ktorú musela upokojiť polícia.

Toronto 18. júna (TASR) - Oslavy titulu Toronta Raptors v basketbalovej NBA narušila streľba. Incident sa stal v pondelok večer neďaleko Nathan Phillips Square pred mestskou radnicou, zranili sa štyria ľudia, krátko po čine zadržali dvoch podozrivých. Dav spočiatku na streľbu nereagoval, no neskôr nakrátko vypukla panika, ktorú musela upokojiť polícia.

Podľa strážcov zákona však nebol dôvod ukončiť oslavy, na ktorých sa zúčastnil aj kanadský premiér Justin Trudeau. "Bezpečnosť verejnosti nebola narušená. Nasadili sme dostatok zdrojov a situáciu vyriešili veľmi rýchlo," citoval šéfa miestnej polície Marka Saundersa NY Times.

Podrobnosti zločinu nezverejnili, podľa médií však minimálne jednu z obetí postrelili v priestoroch, ktoré boli uzavreté pre oslavy. Narušenie bezpečnosti odsúdil aj starosta Toronta John Tory: "Je to poľutovaniahodné, verím, že kompetentné orgány incident vyšetria a páchateľov, ktorí tak bezohľadne narušili oslavu, potrestajú v plnom rozsahu podľa práva."

Toronto Raptros zdolali vo finálovej sérii Golden State Warriors, narušili ich dvojročnú nadvládu v profilige a vôbec prvýkrát v histórii získali titul.