Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Slovenský reprezentačný rozohrávač Jones posilnil maďarský Szolnok

Andre Jones, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dvadsaťdeväťročný naturalizovaný Američan je držiteľ slovenského pasu od roku 2017, v najvyššej súťaži si obliekal dres BC Prievidza.

Szolnok 6. augusta (TASR) – Slovenský basketbalový reprezentant Andre Jones si bude v novom ročníku obliekať dres maďarského klubu Szolnok Olaj.

Dvadsaťdeväťročný naturalizovaný Američan je držiteľ slovenského pasu od roku 2017, v najvyššej súťaži si obliekal dres BC Prievidza. Predchádzajúce dva roky absolvoval v Taliansku, sezónu 2018/19 začal v druholigovom Aurora Jesi a neskôr sa presunul do Eurobasket Rím. V oboch družstvách patril ku kľúčovým hráčom, za rímsky tím odohral 11 stretnutí s priemermi 19,5 bodu, 4,1 doskoku a 2,8 asistencie na zápas.

"Verím, že sa opäť dostanem do top súťaže. Chcem mať výraznú úlohu v tíme, nechcem ísť z lavičky. Budem hrať tam, kde ma najviac budú chcieť. Kdekoľvek sa o mňa postarajú dobre, tam pôjdem," prezradil Jones v nedávnom rozhovore pre basketliga.sk. Szolnok patrí dlhodobo k maďarskej špičke, v predchádzajúcom ročníku získal klub Maďarský pohár, v lige obsadil štvrté miesto.

Jones je momentálne súčasť reprezentácie Slovenska, ktorá bojuje v predkvalifikácii majstrovstiev Európy 2021. Na úvodnom víťazstve nad Cyprom (67:60) sa rozohrávač podieľal 9 bodmi, 7 doskokmi a 3 asistenciami.