Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V centre pre bezdomovcov horela kuchyňa, v lete ju asi neotvoria

Ilustračné foto Foto: TASR/KR HaZZ Trnava

TASR o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Bratislava 16. januára (TASR) - V bratislavskom nízkoprahovom centre pre bezdomovcov Domec na Mýtnej ulici dnes horela pripravovaná kuchyňa, kde si mali o pár mesiacov začať variť ľudia bez domova. Požiar v malom objekte na dvore centra podľa predsedu občianskeho združenia Vagus Sergeja Káru zrejme vznikol z plynového vykurovacieho telesa. Združenie už malo v dome kuchynské zariadenie za asi 7000 eur.

"Vykurovacie teleso malo revíziu spred mesiaca, takže nerozumiem, čo sa stalo. Určite však požiar nevznikol tak, že by ho tam niekto úmyselne založil," povedal pre TASR Kára. Vydýchol si, že v centre boli v čase vzniku požiaru jeho kolegyne a na miesto tak hneď prišlo 11 hasičov s troma kusmi hasičskej techniky. "Takže sa, našťastie, nestalo to, že by tam nikto nebol a zhorelo by všetko," dodal Kára s tým, že nikomu sa nič nestalo.

V kuchyni malo združenie napríklad umývačku riadu, konvektomat či parný kotol na polievku. Tento rok chceli priestor ešte dovybaviť ďalšími spotrebičmi, už na ne dostali grant, a kuchyňu plánovali pre ľudí bez domova v lete otvoriť. "Uvidíme, nakoľko budú veci poškodené, ich hodnota je asi 7000 eur. Kuchyňu ale v lete asi neotvoríme," dodal Kára. Chod denného a integračného centra však podľa neho požiar neobmedzí.