Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

I. NESROVNAL: Skúsenosti z kraja chcem využiť v prospech mesta

Na snímke nový primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy 11. decembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Nesrovnal, ktorý je zároveň krajským poslancom, v príhovore poukázal na to, že dobré fungovanie a spolupráca medzi mestom a krajom bude potrebná vo viacerých oblastiach

Bratislava 12. decembra (TASR) – Nový primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal chce nadviazať na pozitívny vzťah medzi hlavným mestom a Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). Pred poslancami BSK to povedal na dnešnom krajskom zastupiteľstve.

"Poznám, ako funguje BSK a túto znalosť chcem využiť v prospech Bratislavy," uviedol Nesrovnal, ktorý sa krajským poslancom prihovoril podobne, ako sa vo štvrtok (11.12.) predseda kraja Pavol Frešo prihovoril novozvoleným poslancom mestského zastupiteľstva Bratislavy.

Nesrovnal, ktorý je zároveň krajským poslancom, v príhovore poukázal na to, že dobré fungovanie a spolupráca medzi mestom a krajom bude potrebná vo viacerých oblastiach. "Napadá mi hneď doprava a tých 150.000 ľudí, ktorí denne prichádzajú do Bratislavy za prácou," povedal primátor, ktorý možnosti riešenia vidí v oživení projektu Filiálka, zapojení regionálnej železničnej dopravy i dobre fungujúcej integrovanej doprave.

Nesrovnal takisto spomenul spoluprácu v rozvoji cyklotrás a tiež rozvoji cestovného ruchu.