Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Bratislavská mestská polícia: Nebuďte k okoliu ľahostajní

Na archívnej snímke električka v Petržalke. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ak ľudia vidia niekoho, kto potrebuje pomoc, majú zavolať na jednu z núdzových liniek.

Bratislava 13. marca (TASR) - Mestská polícia v Bratislave vyzýva ľudí, aby nezatvárali oči pred zlou situáciou druhých a v prípade, ak vidia niekoho, kto potrebuje pomoc, aby zavolali na jednu z núdzových liniek. Uplynulý víkend tak urobila aj cestujúca v električke, ktorá si na Vysokej ulici všimla muža v zlom zdravotnom stave. Kontaktovala operátora mestskej polície.

"Mužovi v stredných rokoch prišlo počas nedeľného rána zle. Policajti našli muža, ktorý okrem cukrovky trpí aj epilepsiou," približuje mestská polícia na sociálnej sieti.

Do príchodu Záchrannej zdravotnej služby sa o muža mestskí policajti postarali. Snažili sa ho upokojiť a pomohli mu tiež napríklad napiť sa sladeného nápoja, čo pre svoj aktuálny zdravotný stav nedokázal sám. Následne sa muža ujali záchranári.

Mestská polícia v tejto súvislosti opätovne pripomína ľuďom, aby neboli ľahostajní voči svojmu okoliu. Ak majú podozrenie, že niekto potrebuje pomôcť, mali by bezodkladne privolať hliadku mestskej polície prostredníctvom linky 159.