Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Cestujúci chcel napadnúť vodiča bratislavskej MHD

Na Račianskej ulici v Bratislave predpoludním 7. novembra 2012 prišlo k stretu električky a osobného auta. Pri nehode sa zranil vodič osobného auta, ktorý musel byť prevezený do nemocnice. Vodič električky, ani cestujúci zranení neboli. Foto: TASR - KRPZ v Bratislave

Vďaka rýchlemu zásahu dispečingu Dopravného podniku Bratislava (DPB) a polície sa však tomu podarilo zabrániť, informovala TASR vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Agresívny cestujúci v bratislavskej MHD sa v pondelok (29.12.) v neskorých večerných hodinách pokúsil napadnúť vodiča električky. Vďaka rýchlemu zásahu dispečingu Dopravného podniku Bratislava (DPB) a polície sa však tomu podarilo zabrániť, informovala TASR vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

Podľa jej slov v pondelok o 22.22 h vyslal vodič linky číslo 5 núdzový signál – napadnutie cestujúcim. Dispečing DPB na miesto Račianska – Nový záhon, kde sa vozidlo nachádzalo, vyslal dispečerov a policajné hliadky. "Zásah bol vykonaný do štyroch minút. Cestujúceho zadržala a riešila prítomná polícia. Dobíjal sa totiž do kabínky vodiča a správal sa agresívne," uviedla Vachová.

Ako ďalej spresnila, keď cestujúci zistil, že vodič vyslal núdzový signál, pokúsil sa z vozidla ujsť, no nepodarilo sa mu to. "K zraneniu cestujúcich, vodiča ani k poškodeniu vozidla nedošlo. Cestujúci policajtom po zadržaní vysvetlil svoje konanie ako skrat," dodala Vachová.

Premávka električkových liniek bola na Račianskej – Nový záhon v smere do centra zdržaná 16 minút.