Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Iveta Plšeková: To, čo je dnes dôležité, je Petržalka

Iveta Plšeková: To, čo je dnes dôležité, je Petržalka Foto: Iveta Plšeková

Finiš predvolebnej kampane je vždy zmesou nezávislosti, svetlých zajtrajškov, ľudovej tvorivosti, ale, žiaľ, aj vulgarizmov, osobných útokov a klamstiev.

Bratislava 12. novembra (OTS) - Ja nesľubujem nesplniteľné, na nikoho neútočím a snažím sa držať pri zemi. Do súťaže o post starostu Petržalky ma vierohodne kvalifikuje len práca, ktorú som doteraz pre Petržalku urobila.

Korektný a slušný postoj v každej situácii, aj v súťaži, je mojou základnou životnou filozofiou. Osobné útoky považujem za prejav slabosti a nedostatku odborných argumentov. Stojím si za každým sľubom, postojom, lebo viem, čo Petržalka potrebuje. To, čo Petržalčanov unavuje, je nekorektná kampaň. To, čo ich, naopak, môže presvedčiť, že hlas, ktorý odovzdajú 15. novembra, bude mať význam, sú reálne, korektné plány pre Petržalku.

Moja ponuka je veľmi presná a reálna. Petržalka potrebuje nový vietor, smelšie plány a rozhodnejší postup. Potrebuje otvorený miestny úrad, ústretových úradníkov. Namiesto vysvetľovania, ako to nejde, potrebujú Petržalčania urýchlene riešiť parkovanie. Mladé rodiny potrebujú škôlky, sociálne odkázaní a seniori potrebujú starostlivosť. Petržalčania potrebujú viac zelene a priestor pre život. O toto sa budem zasadzovať.

Za uplynulé dva mesiace som sa stretla so stovkami občanov. Snažila som sa načúvať a odovzdať im svoje konkrétne návrhy. Verím, že tento odkaz aj moja dlhoročná občianska angažovanosť mi pomôžu byť v sobotu úspešnou. A verím, že Petržalčanom budem môcť dokázať , že „kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby“. Ja som ich našla a bude mi cťou realizovať ich v prospech nás všetkých.