Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V MHD sa pred Vianocami viac kradne, DPB varuje cestujúcich

Dopravný podnik Bratislava, a. s. predstavil nový typ autobusu s dĺžkou 12 metrov s označením Iveco Urbanway 12M vo vozovni Jurajov Dvor. Na snímke nový autobus Iveco Urbanway 12M, ktorý premáva na linke 50. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ak cestujúci oznámia krádež vodičovi, ten má hneď kontaktovať dispečing DPB, ktorý v prípade potreby privolá policajnú hliadku.

Bratislava 7. decembra (TASR) - S blížiacimi sa vianočnými sviatkami pribúdajú vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave rôzne krádeže. Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava (DPB). Tvrdí, že sa kradnú mobilné telefóny, osobné doklady, peňaženky, kľúče i kabelky a tašky. Ak cestujúci v MHD zistí, že ho okradli, má to podľa DPB hneď nahlásiť vodičovi.

"DPB upozorňuje cestujúcich, aby v tomto období zvýšili opatrnosť a aby si všetky svoje osobné veci držali v prostriedkoch MHD čo najtesnejšie pri sebe tak, aby boli chránené pred vreckovými zlodejmi," uviedla hovorkyňa podniku Adriana Volfová.

Ak cestujúci oznámia krádež vodičovi, ten má hneď kontaktovať dispečing DPB, ktorý v prípade potreby privolá policajnú hliadku. Podnik tvrdí, že krádež môžu Bratislavčania oznámiť aj revízorom, ak sú práve vo vozidle.

Ďalšou možnosťou je obrátiť sa na call centrum na číslo 02/59 50 59 50. Tam treba nahlásiť linku, jej smer a čas, kedy sa krádež udiala. "Pokiaľ ho cestujúci vie, je vhodné nahlásiť aj interné číslo vozidla," podotkla Volfová. Pracovníčky call centra by mali hneď upovedomiť dispečing DPB, ktorý sa cez rádiostanicu obráti na vodiča danej linky. "Ten môže preveriť, či neostali dané predmety vo vozidle," vysvetľuje hovorkyňa.

Cestujúci majú k dispozícii aj nonstop linku 0917 101 102, na ktorú sa tiež môžu s podobnými problémami obrátiť.

Dnes podľa hovorkyne nie je v silách podniku, aby zabezpečil ochranu cestujúcich pred krádežami v každom vozidle. "Nový vozidlový park však už bude vybavený vnútorným a vonkajším kamerovým systémom, preto veríme, že podobné nepríjemné situácie sa podarí výrazne eliminovať," dodala.