Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA: Mláďatá pandy červenej pomaly spoznávajú svet

Panda Chao Chao sa kŕmi počas návštevy čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v zooparku v belgickom meste Brugelette 30. marca 2014. Foto:

Rodinka pánd červených (Ailurus fulgens) z bratislavskej ZOO sa rozrástla o dve mláďatká, narodili sa 2. júla 2014. Matkou je samica Coco narodená 25. júla 2010 v ZOO Záhreb.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Rodinka pánd červených (Ailurus fulgens) z bratislavskej ZOO sa rozrástla o dve mláďatká, narodili sa 2. júla 2014. Matkou je samica Coco narodená 25. júla 2010 v ZOO Záhreb, Chorvátsko, otcom je samec Pung, narodený 23. júna 2010 v Parc Paradise Cambron – Casteau, Belgicko.

Bratislavská zoologická záhrada je jediná na Slovensku, ktorá pandy červené chová a úspešne tento druh rozmnožuje. V roku 2013 sa tomuto chovnému páru narodilo prvé mláďatko, ktorému ľudia vybrali vo verejnom hlasovaní meno Aiko.

Nové dve mláďatká dostali meno od svojich chovateľov Pim (samček) a Pam (samička). "Matka Coco sa o svoje mláďatá vzorne stará. Drobci zo začiatku celé dni prespali vo svojej búdičke, kde ich chodila Coco pravidelne kojiť. Dnes sú už mláďatká dostatočne veľké, pomaly objavujú svet. Vyšli už zo svojho brlôžku a sú k videniu pre návštevníkov," priblížila Katarína Matejovičová z bratislavskej ZOO.