Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Poliklinika Bezručova otvára oddelenia detskej gastroenterológie a ORL

Detské centrá slávnostne otvorili medicínsky riaditeľ Polikliniky Bezručova profesor Tibor Hlavatý, doktorka Janu Görcsová, vedúca lekárka pediatrického centra, doktorka Iveta Čierna, vedúca lekárka detského gastroenterologického centra a pani doktorka Lucia Bujnova, vedúcu lekárku ORL centra. Foto: Lukáš Záleský

Verí, že rozšírenie polikliniky dokáže aspoň čiastočne pokryť chýbajúcich odborníkov v tomto segmente v Bratislavskom kraji.

Bratislava 13. marca (TASR) - Poliklinika Bezručova v Bratislave otvorila nové oddelenia pediatrie, detskej gastroenterológie a otorinolaryngológie. "Denne v nich dokážeme prijať až 80 pacientov," ozrejmil medicínsky riaditeľ polikliniky Tibor Hlavatý na stredajšej tlačovej konferencii.

Verí, že rozšírenie polikliniky dokáže aspoň čiastočne pokryť chýbajúcich odborníkov v tomto segmente v Bratislavskom kraji. "Na Slovensku je vysoký štandard v poskytovaní starostlivosti o deti a je dôležité ho nielen zachovať, ale aj zlepšovať, a na to sú potrebné určité podmienky a samozrejme kvalitný personál," skonštatoval.

Dodal, že nové oddelenia sú zazlmuvnené všetkými tromi zdravotnými poisťovňami. "To znamená, všetko to, čo hradí zdravotná poisťovňa, títo pacienti majú u nás zabezpečené. Či už sú to vyšetrenia, odbery, preskripcia liekov alebo diagnostické vyšetrenia," priblížil Hlavatý.