Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Polnočný ohňostroj by v Bratislave nemala zakryť hmla

Bratislava víta ohňostrojom rok 2007. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hmla zasiahla do osláv Nového roku v Bratislave v roku 2011, ale aj v roku 2007 a 2006. Na Silvestra v roku 2010 sa držala nad mestom od rána, v noci sa však na potešenie Bratislavčanov rozplynula.

Bratislava 31. december (TASR) – Zážitok z polnočného ohňostroja by v hlavnom meste nemala tento rok pokaziť hmla. Predpokladá to meteorológ Norbert Polčák zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Hmla zasiahla do osláv Nového roku v Bratislave v roku 2011, ale napríklad aj v roku 2007 a 2006. Na Silvestra v roku 2010 sa držala nad mestom od rána, v noci sa však na potešenie Bratislavčanov rozplynula.

„Z aktuálnej situácie vyplýva, že klasická hustá hmla by dnes v noci v Bratislave nemala byť,“ predpovedá Polčák.

Nemožno však očakávať ani hviezdnu oblohu. K večeru má v Bratislave začať pribúdať oblačnosť, tá by sa však podľa Polčáka mala držať vyššie. Výhľad na ohňostroj môže skomplikovať jedine slabé sneženie, ktoré meteorológovia na dnešnú noc v hlavnom meste predpovedajú.

Sneh by mohol v uliciach začať poletovať okolo polnoci, ak sneženie na krajnom juhozápade zasiahne aj Bratislavu. „Je reálna šanca, že sa tak stane,“ zhodnotil situáciu Polčák. Napadnúť podľa neho môže do rána zhruba jeden centimeter.

„Myslím, že to bude taká celkom sympatická silvestrovská noc, aká by mala byť,“ predpokladá odborník SHMÚ. Mrazy by sa mali zmierniť na teplotu okolo mínus 7 stupňov Celzia. Vietor SHMÚ sa neočakáva.