Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Bratislava

Ružinov finančne podporí nápady podporujúce komunitný život

Na snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušan Pekár Foto: TASR/Štefan Puškáš

Od mestskej časti môžu podnikatelia pre svoj projekt pomáhajúci posilňovať komunitu získať grant vo výške od 500 do 5000 eur.

Bratislava 5. januára (TASR) – Podnikatelia i právnické osoby v Ružinove sa až do 18. februára 2016 môžu uchádzať o dotáciu na realizáciu svojho nápadu, ktorým sa život v mestskej časti stane zdravší, príjemnejší i priateľskejší. Od mestskej časti môžu pre svoj projekt pomáhajúci posilňovať komunitu získať grant vo výške od 500 do 5000 eur.

Žiadateľmi v rámci grantovej výzvy môžu byť podnikatelia, firmy a združenia, ktoré majú v Ružinove sídlo alebo v mestskej časti vykonávajú činnosť. Cieľom grantovej výzvy je podporiť snahy o skvalitnenie životného prostredia, rozvoj a podporu kultúry, športu, vzdelávania i pomoc v sociálnej oblasti. "V predchádzajúcich rokoch sa týmto spôsobom podarilo zrealizovať kontajnerové stojiská, vyčistili a skrášlili sa priestory pred bytovými domami, uskutočnili sa výchovno-vzdelávacie programy pre deti,“ pripomenul starosta Ružinova Dušan Pekár

V roku 2015 ružinovská samospráva prostredníctvom grantového programu podporila 40 projektov sumou viac ako 120.000 eur. V tomto roku je v rámci výzvy alokovaných o 40.000 eur viac. O tom, ktoré projekty Ružinov finančne podporí, rozhodnú poslanci miestneho zastupiteľstva na základe odporúčaní grantovej komisie. Detailné informácie o podmienkach grantového programu sú zverejnené na webe www.ruzinov.sk.