Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V bratislavskom Ružinove pribudne polyfunkčný komplex Klingerka

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Predpokladaný začiatok výstavby komplexu je stanovený na júl 2016.

Bratislava 6. decembra (TASR) – K rozvoju bývania v bratislavskej mestskej časti Ružinov má v blízkej budúcnosti prispieť polyfunkčný komplex Klingerka s takmer 600 bytmi. Vyplýva to zo zámeru akciovej spoločnosti Koruna reality, ktorý na svojom webe zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).

Územie zóny Klingerka, kde by mal komplex stáť, je ohraničené Prístavnou, Plátenníckou, Valchárskou a Súkenníckou ulicou. V tesnom okolí plánovanej výstavby sa nachádza nevyužívaný a chátrajúci areál bývalej výrobnej továrne Gumon.

Komplex bude pozostávať z dvoch výškových vežových objektov s 39 a 16 podlažiami, v ktorých bude spolu 592 bytov. Zámer počíta s vybudovaním štvorposchodovej nadzemnej garáže s vyše 700 parkovacími miestami, do 100 miest bude na teréne. Investor zvažuje aj výstavbu jedného podzemného podlažia na parkovanie pre 327 áut.

Občiansku vybavenosť na prízemí obytných veží a garáže bude zastupovať napríklad materská škola, pobočka banky, pošta, fitness či menšia predajňa potravín typu "expres".

"V nezastavanej časti pozemku je navrhnutý verejný park, ktorý má ambíciu byť "srdcom", centrálnym verejným priestorom širšieho územia a ktorý bude slúžiť ako priestor pre relaxáciu nielen obyvateľov komplexu, ale aj okolitej zástavby, predovšetkým v Klingerovej kolónii," uvádza spoločnosť v materiáli.

Predpokladaný začiatok výstavby komplexu je stanovený na júl 2016, pričom dokončený by mohol byť v januári 2019. Celkové náklady na realizáciu stavby odhaduje investor približne na 55 miliónov eur.