Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Bratislava

Starosta bratislavskej Dúbravky chce rozšíriť Harmincovu ulicu

Na archívnej snímke Martin Zaťovič. Foto: TASR/Martin Baumann

V závislosti od úspechu s vysporiadaním pozemkov je podľa Martina Zaťoviča možné hovoriť o rozšírení o jeden, prípadne o dva jazdné pruhy.

Bratislava 5. januára (TASR) – Starosta bratislavskej Dúbravky Martin Zaťovič verí, že v tomto roku sa začne s výkupom pozemkov potrebných na rozšírenie frekventovanej Harmincovej ulice. Tá by sa podľa plánov mala rozšíriť na štyri jazdné pruhy.

Projekt rozšírenia Harmincovej ulice je staršieho dáta. "Je však potrebné prepracovať projektovú dokumentáciu, ktorá zohľadní, že v lokalite pribudlo viacero objektov vrátane supermarketu," uviedol starosta Dúbravky.

Na projekt rozšírenia Harmincovej ulice na štyri pruhy má Generálny investor Bratislavy (GIB) v tohtoročnom rozpočte vyčlenených 252.000 eur. Dúbravský starosta upozornil, že problémom v projekte zatiaľ ostávajú nevysporiadané pozemky. "Verím, že v spolupráci so súkromným investorom a magistrátom sa nám podarí pozemky vykúpiť, čo nám umožní pripraviť podmienky na rozšírenie ulice," dodal Zaťovič.

V závislosti od úspechu s vysporiadaním pozemkov a projektovej dokumentácie je podľa neho možné hovoriť o rozšírení o jeden, prípadne o dva jazdné pruhy.