Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Nežnú revolúciu pripomenie videomapping na Bratislavskom hrade

Bratislavský hrad. Foto: TASR - Michal Svítok

Videomapping bude v troch časoch - o 18.00, 19.00 a 20.00 h.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Na fasáde Bratislavského hradu bude v nedeľu po prvý raz videomapping. Pripomenie udalosti, ktoré viedli k Nežnej revolúcii. TASR o tom informovala Dominika Vavrová z Ústavu technológií a inovácií (ÚTI).

„Obsah videomappingu odzrkadľuje emócie, ktoré prežívali občania ČSSR počas komunistického režimu. Tieto emócie nás budú sprevádzať dejom a vyústia k Nežnej revolúcii 17. novembra 1989, až po jej úplný koniec a oslobodenie národa,“ priblížil riaditeľ ÚTI Peter Matuška.

Príbeh videomappingovej projekcie nadväzuje na výstavu N89 Cesta k slobode, ktorú tento týždeň otvorilo Slovenské národné múzeum – Historické múzeum na Bratislavskom hrade.

Organizátori predstavujú videomapping ako veľkolepú prezentáciu, ktorá využíva tvary, detaily a charakteristiky reálneho objektu. "Vytvára dokonalú priestorovú ilúziu a jednotlivé scény sa zobrazujú pomocou 3D efektov. Je to jedinečná prehliadka, plná svetelných a zvukových efektov, ktoré vytvárajú unikátnu multimediálnu show,“ doplnil Matuška.

Videomapping bude v troch časoch - o 18.00, 19.00 a 20.00 h. Návštevníci ho budú môcť sledovať z vonkajšieho priestoru areálu Bratislavského hradu. Vstup je voľný.