Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V BRATISLAVE SA KRADNE: Vodiči, nenechávajte svoje veci v aute

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Ku krádežiam dochádza pred materskými školami, a to najmä v ranných a poobedňajších hodinách.

Bratislava 17. januára (TASR) - Za posledné mesiace evidujú policajti druhého bratislavského okresu nárast krádeží z auta. Upozorňujú preto vodičov, aby si svoje veci nenechávali v aute. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Približuje, že ku krádežiam dochádza pred materskými školami, a to najmä v ranných a poobedňajších hodinách. "Ponechané veci v aute vzbudzujú pozornosť potenciálnych zlodejov," hovorí Martiniaková. Hovorkyňa vysvetľuje, že zlodeji využijú čas, keď dospelý odprevadí deti do školy a z auta mu odcudzia veci. Na vykradnutie auta im stačí len pár minút.

Polícia umiestnila do škôl viaceré oznamy a plagáty vyzývajúce na ostražitosť pred zlodejmi. "Na miestach, kde došlo ku krádežiam pravidelne vykonávajú zvýšenú hliadkovú službu," uviedla Martiniaková.

Polícia pripomína, že pri odchode z parkoviska by mal majiteľ auta zatvoriť všetky okná, zamknúť ho a presvedčiť sa o tom. Ďalej radí, aby pri každom, aj krátkodobom opustení auta si z neho vodiči vzali všetky cenné veci. Ľudia by nemali na sedadlách nechávať veci, ktoré môžu pútať pozornosť.

"Po vystúpení z auta neprekladajte cenné veci, tašky s notebookmi, dámske kabelky a pánske príručné tašky s peňaženkami, platobnými kartami, mobilnými telefónmi a dokladmi do kufra auta," poznamenali policajti.

V odkladacej skrinke by si tiež vodiči nemali podľa polície nechávať odložené doklady, náhradné kľúče či iné dôležité veci.