Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Coeuré sa po skončení mandátu v ECB stane šéfom nového centra BIS

Benoit Coeure, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Coeuré je členom Výkonnej rady ECB od januára 2012 a v súčasnosti zodpovedá za medzinárodné a európske vzťahy, trhové operácie, trhovú infraštruktúru a platby a dohľad nad platobnými systémami.

Frankfurt nad Mohanom 11. novembra (TASR) - Odchádzajúci člen predstavenstva Európskej centrálnej banky (ECB) Benoit Coeuré bol vymenovaný za šéfa novovytvoreného inovačného centra Banky pre medzinárodné zúčtovanie (BIS). Svojej funkcie sa ujme 15. januára. BIS to oznámila v pondelok.

Coeuré je členom Výkonnej rady ECB od januára 2012 a v súčasnosti zodpovedá za medzinárodné a európske vzťahy, trhové operácie, trhovú infraštruktúru a platby a dohľad nad platobnými systémami. Jeho osemročné funkčné obdobie sa končí 31. decembra.

Svojho nového päťročného mandátu sa ujme 15. januára 2020. Úlohou centra bude identifikovať a rozvíjať hĺbkové informácie o kritických trendoch v technológiách ovplyvňujúcich centrálne bankovníctvo a rozvíjať verejné majetky v technologickom priestore zameranom na zlepšenie fungovania globálneho finančného systému. Bude tiež slúžiť aj ako kontaktné miesto pre sieť odborníkov z oblasti inovácií v centrálnych bankách.