Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Kamenický: Treba počkať na vyšetrenie kauzy Tipos, nechcem byť sudca

Na snímke minister financií Ladislav Kamenický (SMER-SD)počas 53. schôdze Národnej rady SR v utorok 3. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Po zverejnení kauzy podľa vlastných slov prijal okamžité opatrenie a odvolal Jána B. z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Tiposu.

Bratislava 3. decembra (TASR) - V prípade aktuálnej kauzy okolo štátnej lotériovej spoločnosti Tipos je potrebné počkať na jej vyšetrenie a nevynášať vopred súdy. Myslí si to minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Po zverejnení kauzy podľa vlastných slov prijal okamžité opatrenie a odvolal Jána B. z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Tiposu. "Ja samozrejme nechcem byť ani sudca, ani prokurátor a už vôbec nie kat. Treba si počkať na samotné vyšetrovanie, dokazovanie a uvidíme, aký bude výsledok," vyhlásil Kamenický v utorok na brífingu v Národnej rade (NR) SR.

Upozornil, že Tipos síce organizačne patrí pod ministerstvo financií, ale to nie je oprávnené robiť kontroly v spoločnosti. "Je na to oprávnená iba dozorná rada spoločnosti. Dozorná rada urobila takúto kontrolu a našla určité nedostatky," doplnil Kamenický.

Minulý týždeň v utorok (26. 11.) príslušníci NAKA zadržali šéfa Tiposu Jána B. aj šéfa IT odboru firmy Miloša P. Následne polícia na sociálnej sieti informovala, že v prípade poškodenej lotériovej spoločnosti vyšetrovateľ NAKA obvinil dve osoby z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Zároveň polícia potvrdila, že vyšetrovateľ prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) predložil podnet na ich vzatie do väzby. V uvedenej veci je poškodená spoločnosť Tipos.