Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Transformovňa v Martine poškodená pádom vetroňa zostáva mimo prevádzky

Na snímke sanitka a záchranárske autá sú na mieste nehody vetroňa, ku ktorej došlo v Martine v sobotu 4. mája 2024. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Tragická udalosť sa stala v sobotu vo večerných hodinách, po páde bezmotorového lietadla na transformovňu vypukol požiar.

Martin 6. mája (TASR) - Energetická transformovňa veľmi vysokého napätia na martinskom sídlisku Košúty, poškodená požiarom po sobotňajšom (4. 5.) páde vetroňa, zostáva mimo prevádzky. Pre TASR to potvrdil špecialista externej komunikácie spoločnosti Stredoslovenská distribučná Miroslav Gejdoš.

Podľa Gejdoša sa večerný výpadok dodávky elektriny podarilo obnoviť pomocou zásobovania z inej transformovne. "Poškodená transformovňa Košúty zostane dočasne mimo prevádzky, kým nevymeníme všetky poškodené komponenty. Predpokladáme, že pôjde o zdĺhavejšiu a náročnú prácu," uviedol Gejdoš. Doplnil, že celková výška spôsobenej škody zatiaľ nebola vyčíslená.

Tragická udalosť sa stala v sobotu vo večerných hodinách, po páde bezmotorového lietadla na transformovňu vypukol požiar. Na mieste nehody vyhasol život 62-ročného pilota. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečiny usmrtenia, všeobecného ohrozenia a takisto poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.