Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Ryanair varoval pred zatvorením základní pre odklad dodávok 737

Lietadlo írskej nízkonákladovej spoločnosti Ryanair je odstavené na stojánke letiska Hahn 10. augusta 2018. V skorých ranných hodinách v piatok sa začal štrajk pilotov leteckej spoločnosti Ryanair. Ide o najväčšiu 24-hodinovú protestnú akciu v histórii aerolínií. Ryanair musel v dôsledku toho v celej Európe zrušiť 400 z 2400 pravidelných letov, teda zhruba šestinu. Foto: TASR/AP

V obežníku z 27. januára, ktorý sa podarilo získať agentúre Reuters, najväčšie nízkonákladové aerolínie v Európe uviedli, že im Boeing nedodá prvé lietadlo skôr ako v septembri alebo októbri.

Dublin 28. januára (TASR) - Írska letecká spoločnosť Ryanair v utorok varovala pilotov pred možným zatvorením niektorých základní a znížením počtu pracovných miest po tom, ako došlo k presunutiu termínu dodávky prvých 10 lietadiel Boeing 737 MAX až na jeseň.

V obežníku z 27. januára, ktorý sa podarilo získať agentúre Reuters, najväčšie nízkonákladové aerolínie v Európe uviedli, že im Boeing nedodá prvé lietadlo skôr ako v septembri alebo októbri. To znamená, že Ryanair nebude mať nové stroje počas najrušnejšej letnej sezóny, ktorá kulminuje v mesiacoch jún, júl a august.

Boeing minulý týždeň uviedol, že neočakáva povolenie regulačných úradov pre návrat uzemnených lietadiel 737 MAX na oblohu skôr ako v júni alebo júli.