Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Skupina Kofola kupuje 100-% podiel v Karlovarskej Korunní a Ondrášovke

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Karlovarskú Korunní aj Ondrášovku ovláda spoločnosť Ondrášovka Holding.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Skupina Kofola kupuje 100-percentný podiel v Karlovarskej Korunní a Ondrášovke. Informovala o tom Jaroslava Musilová zo spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko.

Skupina Kofola v stredu podľa nej podpísala rámcovú zmluvu o kúpe 100-percentného podielu v spoločnostiach Karlovarská Korunní a Ondrášovka. Transakcia podlieha schváleniu českým Úradom na ochranu hospodárskej súťaže. Dokončenie transakcie sa očakáva v prvej polovici budúceho roka. Obe strany sa dohodli, že cenu transakcie nebudú zverejňovať.

V roku 2019 už podľa Musilovej prišlo k veľmi významnému spojeniu medzi konkurentmi na trhu s nealkoholickými nápojmi a toto je logický krok, ktorý zúčastneným subjektom tejto transakcie pomôže v súčasnej situácii udržať si konkurencieschopnosť a možnosť ďalšieho rozvoja.

Musilová priblížila, že Karlovarskú Korunní aj Ondrášovku ovláda spoločnosť Ondrášovka Holding. Obe firmy, ktoré sú predmetom transakcie, v roku 2018 spolu vygenerovali ročné tržby vo výške 850 miliónov českých korún (Kč).

Skupina Kofola si touto transakciou podľa Musilovej chce rozšíriť portfólio o tradičné české značky minerálnych vôd a posilniť svoju pozíciu v kategórii balených vôd na českom trhu.

Dodala, že do schválenia Úradom na ochranu hospodárskej súťaže a ukončenia transakcie všetky vyššie menované spoločnosti fungujú aj naďalej ako samostatné jednotky bez spoločnej väzby.

(1 EUR = 25,527 CZK)