Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Skupina MOL dokončila akvizíciu skupiny Aurora

Sídlo vedenia maďarskej ropnej a plynárenskej spoločnosti MOL v Budapešti. Foto: TASR/MTI

Aurora prevádzkuje výrobné závody v blízkosti automobilovej výroby a klastrov zameraných na konverziu plastov v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembergsko.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Skupina MOL získala 100-percentný podiel akcií nemeckej spoločnosti Aurora, ktorá sa zaoberá kompaundáciou plastov. Touto akvizíciou skupina MOL posilnila svoju pozíciu v sektore udržateľnej kompaundácie recyklovaných plastov a na trhu dodávateľov pre automobilový priemysel. Informovalo o tom v utorok komunikačné oddelenie spoločnosti Slovnaft. Hodnotu transakcie však nezverejnili.

Aurora prevádzkuje výrobné závody v blízkosti automobilovej výroby a klastrov zameraných na konverziu plastov v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembergsko. Spoločnosť zbiera priemyselný plastový odpad, recykluje ho a zvyšuje kvalitu plastov, ktoré vyhovujú požiadavkám zákazníkov v automobilovom priemysle. Dlhodobým cieľom spojenia skupiny MOL a know-how Aurory je rýchlejší rast na trhu a zároveň zníženie environmentálnych dosahov na životné prostredie.

Skupina MOL a Aurora chcú ďalej rozvíjať podnikateľské aktivity v Nemecku a tiež expandovať do regiónu strednej a východnej Európy. Akvizícia prispieva k naplneniu stratégie skupiny MOL do roku 2030 zameranej na prechod od tradičného podnikateľského modelu založeného na palivách smerom k portfóliu petrochemických produktov s vyššou pridanou hodnotou.