Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Leier otvorila novú betonáreň v obci Kirchbach (AT)

Výrobný závod v Kirchbachu v novom šate. Foto: Leier

Pre kontinuálne zabezpečovanie kvalitnej výroby je preto dôležité pravidelne všetky závody inovovať podľa aktuálnych potrieb.

Bratislava 13. mája (OTS) - Spoločnosť Leier už dlhé roky pôsobí v niekoľkých európskych krajinách ako výrobca stavebného materiálu. Pre kontinuálne zabezpečovanie kvalitnej výroby je preto dôležité pravidelne všetky závody inovovať podľa aktuálnych potrieb. Skupina Leier sa tentokrát rozhodla modernizovať závod v rakúskej obci Kirchbach.

Za prítomnosti štátnej radkyne MMag.Barbary Eibinger-Miedl, starostu obce Antona Prödla a ďalších čestných hostí sa uskutočnilo v piatok, 26. apríla 2024 slávnostné otvorenie novej betonárne Leier v obci Kirchbach.

Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 300 hostí, na ktorých viditeľne zapôsobil nový výrobný závod s moderne vybavenými výrobnými zariadeniami.

Zľava.: akcionári Michaela Ebner, Matthias Ebner, KR Michael Leier (4. zľava), Thomas Ebner, starosta obce Anton Prödl so svojou manželkou (3. zľava), vedúci závodu Stefan Schaden, predseda združenia podnikateľov Franz Krisper
Foto: Leier

Samotný závod bol už v roku 2009 súčasťou skupiny Leier. V roku 2021 padlo rozhodnutie zrekonštruovať ho a zároveň postaviť novú výrobnú halu s novými výrobnými zariadeniami.

Cieľom tohto závodu je vytvoriť v tejto lokalite bezpečné pracovné prostredie pre zamestnancov, ďalej rozšíriť rozmanitosť produktov a zlepšiť kvalitu.

Odkúpili sa priľahlé pozemky a v rekordne krátkom čase sa postavil úplne nový závod. Veľkú časť potrebnej energie nám pokrýva fotovoltický systém na streche haly. Hala je krytá, pracoviská sú moderné s najnovším technickým vybavením. Tovar sa prepravuje výlučne elektrickými vysokozdvižnými vozíkmi. Rekonštrukciou prešlo aj kúrenie, ktoré teraz zabezečujú tepelné čerpadlá. Takto nevznikajú žiadne ďalšie emisie CO2 počas výroby a prevádzky. Celkovo bolo investovaných cca. 17 miliónov eur.

Pomocou moderných výrobných zariadení sa v tomto výrobnom závode budú vyrábať produkty pre
záhradnú architektúru (dlažby, platne, obrubníky, plotové prvky), ako aj betónové tvarovky pre stavbu budov (debniace tvarovky, betónové murovacie tvarovky), ďalej produkty na infraštruktúru a spevnenie povrchov (obrubníky, odvodňovacie žľaby, atď.). Prémiové produkty značky Leier Kaiserstein budú vyrábané taktiež v tomto závode.

Strihanie pásky: duchovný otec Mag. Christian Grabner, starosta obce Anton Prödl, poslankyňa rakúskej Národnej rady MMag.a Dr. Agnes Totter, štátna radkyňa MMag.a Barbara Eibinger-Miedl,zakladateľ spoločnosti KR Michael Leier, vedúci závodu Stefan Schaden, spoločník Thomas a Matthias Ebner
Foto: Leier

Už v roku 1965 otvoril zakladateľ spoločnosti Michael Leier predajňu SPAR v Horitschone, čím položil základy úspešného podnikania vedeného rodinnými príslušníkmi. Spoločnosť úspešne pôsobí v rôznych odvetviach na medzinárodnej úrovni. Leier v Rakúsku zamestnáva približne 300 ľudí. Skupina Leier pôsobí v 7 krajinách strednej Európy (Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko, Chorvátsko a Ukrajina), kde zamestnáva približne 3 000 ľudí. Spoločnosť je 100% v rodinnom vlastníctve, ktorú vedie zakladateľ Michael Leier spolu so svojou dcérou Michaelou a jeho vnúčatami Matthiasom a Thomasom Ebnerom.