Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Derby Trnava - Slovan nebude, SFZ zápas odložila na neurčito

Na snímke vpravo Slovan Karol Mészáros a hráč FC Spartak Trnava Martin Tóth v zápase záverečného 33. kola futbalovej Corgoň ligy FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava v Trnave v sobotu 31. mája 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Dôvodom je účasť oboch tímov v pohárových súťažiach v Európe.

Bratislava 23. júla (TASR) - Zápas 3. kola Fortuna ligy medzi futbalistami Spartaka Trnava a Slovana Bratislava pôvodne naplánovaný na sobotu 26. júla o 17.30 h odložili na neurčito. Dôvodom je účinkovanie oboch klubov v pohárovej Európe. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slovenskému šampiónovi Slovanu Bratislava sa podarilo postúpiť cez The New Saints do 3. predkola Ligy majstrov 2014/2015, kde sa stretne s Šerifom Tiraspoľ. Prvý zápas s moldavským tímom odohrá na domácom trávniku už v utorok 29. júla. Spartak Trnava už vo štvrtok 24. júla čaká odveta 2. predkola Európskej ligy UEFA s FC Zestafoni, zverenci trénera Juraja Jarábka pred týždňom v Gruzínsku uhrali remízu 0:0. Tímy môžu hrať najbližšie stretnutie tri dni po predchádzajúcom. Preloženie duelu už schválila Únia ligových klubov.

Tá ďalej informovala, že po dohode oboch klubov sa zápas 4. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava - MFK Ružomberok uskutoční v piatok 1. augusta o 18:30 h. Pôvodne plánovaný termín bol 2. august o 18:30 h.