Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Disciplinárka zrušila predbežné ochranné opatrenia B. Bystrice

Futbalisti FK Dukla Banská Bystrica začali so zimnou prípravou na jarnú časť Fortuna ligy 2014/2015 v utorok 6. januára 2015. Na snímke tréner Štefan Rusnák (vľavo), asistent trénera Ján Roháč (uprostred) a tréner brankárov Norbert Juračka (vpravo) počas úvodného tréningu v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Dušan Hein

Disciplinárna komisia SFZ podľa úradnej správy č. 27 (z dňa 16. januára) zrušila predbežné ochranné opatrenia klubu FK Dukla Banská Bystrica a ochranné opatrenie trénera Štefana Rusnáka.

Bratislava 16. januára (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) podľa úradnej správy č. 27 (z dňa 16. januára) zrušila predbežné ochranné opatrenia klubu FK Dukla Banská Bystrica a ochranné opatrenie trénera Štefana Rusnáka. Vo veci samej bude pokračovať na najbližšom zasadnutí komisie (12. februára), informuje web SFZ.

DK SFZ pred časom zakázala fortunaligistovi hosťovania a prestupy do klubu. K tomu pridala aj predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze výkonu funkcie trénera A-mužstva Štefana Rusnáka v prípravných a súťažných stretnutiach. Športový riaditeľ klubu Martin Poljovka v rozhovore pre portál profutbal.sk vtedy uviedol, že verí v skoré vyriešenie situácie. "Zákaz hosťovaní a prestupov berieme na vedomie. Pracujeme v takom režime, v akom pracujeme. My s tým nenarobíme nič. V klube si všetci robia svoju prácu a veríme, že prestupy nám čím skôr odblokujú, aby sme mohli posilniť káder, pretože je to nevyhnutné. Existujú určité ustanovenia a uznesenia, ktoré neboli splnené. Celé to premení z toho, že stále nie je uzavretý vzťah s bývalým trénerom Norbertom Hrnčárom," uviedol Martin Poljovka. Toho DK SFZ pozvala na svoje najbližšie zasadnutie za účelom riadneho objasnenia disciplinárnych previnení klubu.

"Vojaci" sú v tabuľke FL 2014/2015 po jeseni poslední, na konte majú rovnako ako predposledný Ružomberok 16 bodov a pred sebou tuhý boj o záchranu.