Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: V Ružomberku na štarte prípravy tri nové tváre v kádri

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Hlavným koučom liptovského kolektívu sa stal Ján Haspra a jeho asistentom bývalý 38–násobný slovenský reprezentant Marek Sapara.

Ružomberok 12. júna (TASR) - Po dovolenkovom období sa na stredajšom zraze slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok pri štarte letnej prípravy na novú sezónu ukázali aj tri nové tváre. Sú nimi Alex Mojžiš z Podbrezovej, Martin Regáli z Michaloviec a Ondřej Novotný zo Sparty Praha. V klube cez "horúce" leto nastali aj ďalšie dôležité zmeny, napriek zisku bronzových medailí, resp. miestenke v Európskej lige UEFA 2019/2020, v klube skončil český trénerský tandem David Holoubek – Jiří Jarošík i niektorí členovia doterajšieho realizačného tímu.

Hlavným koučom liptovského kolektívu sa stal Ján Haspra a jeho asistentom bývalý 38–násobný slovenský reprezentant Marek Sapara. Brankárov naďalej bude mať na starosti Ľuboš Hajdúch, novým kondičným trénerom je Tomáš Bartko. "Áno, prvé pocity sú také zvláštne, predsa je to niečo nové," povedal médiám čerstvý päťdesiatnik Haspra, ktorý svoje abrahámoviny dovŕšil 29. mája a v posledných dvoch sezónach bol v ružomberskom klube šéfom spoločného projektu B-mužstva a dorasteneckej "devätnástky". "Keďže nás čaká Európska liga, časový priestor na prípravu máme kratší, necelý mesiac. Teraz budeme pracovať v našich podmienkach a 24. júna sa presunieme do poľských Opaleníc na týždňové sústredenie, tam by sme už chceli dolaďovať formu. Hrubú časť prípravy absolvujeme doma," dodal.

"Rok a pol som bol pri Janovi Hasprovi pri juniorke a pri staršom doraste, on ma do trénovania zaúčal. Je to človek, ktorý vie zobrať aj môj názor. Rozumieme si futbalovo i ľudsky. Strašne veľa hodín sme spolu presedeli aj pri káve, čo sme sa bavili o futbale, o príprave, o tréningoch," uviedol Sapara.

V stredu sa pri otvorení prípravy na novú sezónu v ružomberskej kabíne zišlo 32 mužov. Z minulosezónneho kádra chýbali brankár Jan Črvrtečka a Zinedin Mustedanagič, ktorým sa skončilo hosťovanie a Kristi Qose, ten dostal desať dní voľna navyše, nakoľko bol dispozícii albánskej reprezentácii. Kľučku na kabíne stisli aj tri nové tváre – Alex Mojžiš z Podbrezovej, Martin Regáli z Michaloviec a Ondřej Novotný zo Sparty Praha, ktorý prišiel na skúšku.

"Som len rád, že som zaujal Ružomberok a chcem spraviť všetko preto, aby som naplnil očakávania klubu. Je to nová výzva, po zdravotných problémoch už som úplne fit a verím, že budem napredovať. Určite lákadlom bol aj štart mužstva v Európskej lige," povedal 20–ročný obranca Mojžiš. "V Michalovciach mi 30. júna končila zmluva, no keďže sa mi ozval Ružomberok, ukončil som ju o čosi skôr. Beriem to ako krok vpred," vyjadril sa 25–ročný krajný stredopoliar Regáli. „Naposledy som bol na hosťovaní v druholigovom Vlašime, no nechcel som tam ďalej pokračovať. Pred týždňom mi môj agent oznámil, že mám prísť do Ružomberka na testy. Priznám sa, zatiaľ neviem, čo mám od tohto príchodu očakávať," skonštatoval 21–ročný český útočník Novotný.

program prípravných zápasov MFK Ružomberok:


18. júna: Liptovský Mikuláš – Ružomberok

22. júna: Veľký Šariš – Ružomberok

25. a 29. júna: dva zápasy počas sústredenia v Opaleniciach (súperi sa ešte doťahujú)

5. júna: Ružomberok – Třinec