Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: ViOn túži po prvej šestke, Praženica: Musíme sa posilniť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Na úvodnom zraze chýbali ešte reprezentanti do 21 rokov Jakub Švec a Martin Kovaľ, obaja stredopoliari sú na sústredení v Turecku.

Zlaté Moravce 7. januára (TASR) - Aj futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce hodlajú v zimnej príprave plniť plán tak, aby sa po úvodných štyroch jarných kolách Fortuna ligy 2019/2020 dostali do prvej šestky. V utorok na pravé poludnie odštartovali zverenci trénera Karola Praženicu prípravu s 24 hráčmi.

Na úvodnom zraze chýbali ešte reprezentanti do 21 rokov Jakub Švec a Martin Kovaľ, obaja stredopoliari sú na sústredení v Turecku. "Na začiatku prípravy sa nám hlásilo 19 hráčov, 2 brankári a traja chlapci z dorastu. Zajtra sa k mužstvu pripoja Brazílčania a Tomče Grozdanovski. Kovaľ a Švec sú s repre 21. Hosťovanie sa skončilo Jarovičovi a Shakovi, obaja sa vrátili do svojich materských klubov. Určite sa budeme chcieť posilniť, jeseň nám ukázala, kde nás tlačí topánka," povedal na stretnutí s médiami kouč Praženica.



Mužstvo odohrá v príprave sedem zápasov. "Prípravné stretnutia odohráme prevažne proti našim druholigistom, generálku absolvujeme proti rakúskemu Matersburgu. Čo sa týka cieľov do jarnej časti, určite sa budeme chcieť pobiť o hornú šestku. Momentálna situácia je však dvojsečná zbraň, rozdiely v tabuľke nie sú extra veľké ako smerom hore tak aj dole. Určite sa chceme vyhnúť bojom o záchranu. Aj pohár je pre nás zaujímavý, škoda že žreb nebol k nám priaznivejší, lebo v tejto edícii sme ešte doma nehrali. Napriek tomu sa chceme pobiť v regionálnom derby o postup do semifinále"

Zlaté Moravce sú v tabuľke na siedmom mieste, keď majú rovnako ako piate Michalovce a šiesta Trnava 23 bodov. Na ôsmy Trenčín majú náskok dvpch bodov. Za kabínu dostal priestor kapitán Tomáš Ďubek: "Dovolenka bola krátka, napriek tomu sme sa tešili na zraz, zimná príprava je dlhá. Prípravné stretnutia sa hrajú v rytme streda – sobota, čo je vždy lepšie, ako keď sa len trénuje. Hlavný cieľ klubu, ale aj môj osobný, je prvá šestka. Treba zvládnuť úvodné štyri kolá plus pohár. V pohári máme pred sebou derby s Nitrou a uvidíme ako to dopadne."

"Momentálne nemáme žiadne veľké novinky. Káder opustili Jarovič a Shaka, ktorým sa skončilo hosťovanie, uvidíme ako to s nimi dopadne. V každom prípade sa budeme chcieť posilniť v ofenzíve. Vzhľadom na ekonomické podmienky budeme musieť aj regulovať káder. Momentálne nie je plánované žiadne sústredenie, príprava bude prebiehať v domácich podmienkach," doplnil športový riaditeľ Juraj Koprda.

prípravné zápasy:


15. januára: FC ViOn - FC ViOn "B" Vráble

18. januára: FC ViOn - MFK Dubnica

22. januára: FC ViOn - MFK Dukla Banská Bystrica

25. januára: FC ViOn - MFK Tatran Liptovský Mikuláš

29. januára: súper v štádiu riešenia

1. februára: FC ViOn - FC ŠTK 1914 Šamorín

8. februára: FC Matersburg - FC ViOn, generálka